Büyülenme Hakkında Hamilelikte Aşı
Büyülenme Hakkında Hamilelikte Aşı
Blog Article
Boğmaca enfeksiyonu, özellikle son nokta bulaşıcı bir hastalıktır ve enfekte bir kişinin teneffüs yolu salgıları suretiyle yayılır. En geniş bulaşma yolları şunlardır:
Eğer çocuğunuzun aşının ortamında bulunanlardan birine alerjisi var ise aşı bünyelmamalıdır.
Bunların birtakımları dinî isterçelerle, bir kısmı aşıların olası semt etkilerini abartarak, kimiları ise aşıların içindeki apotr maddelerin ziyan verdiğini argüman ederek aşılara karşı çıkmaktadırlar.
Boğmaca "Bordatella Pertussis" adı verilen bir bakteri aracılığıyla meydana gelen bir enfeksiyondur.
Menenjit salgınlarına karşı ana adaylarının hamilelikte aşılanması yeğin olur. Aşının bebeğe ve valide talibina belirlenmiş bir mazarratı bulunmamaktadır. Eğer hekim lazım duymazsa bu aşı örgülmayabilir.
Hamilelik sırasında boğmaca aşısı yaptıran annelerin bebeklerinde, anneleri aşılanmamış bebeklere için hastalığa karşı henüz mualla düzeyde antikor bulunur.
Acılenme durumu bağışıklık sistemi sönük olan kişilerde elan sık görülebilir, ancak bu konum her hamilede başkalık gösterebilir. Bağışıklık sistemi hamilelik boyunca değişiklikler gösterebilir, bu nedenle her hamilede kat etkisinde bırakır farklı şekillerde ortaya çıkabilir.
5. Hamilelikte tetanoz aşısının uzun vadeli taraf etkileri var mı? Hamilelikte tetanoz aşısının uzun vadeli cephe tesirleri nadirdir. Genellikle aşı yapıldıktan sonrasında yolcu visit ve sıkıntısız taraf etkiler ortaya çıkar.
Hamilelik sırasında boğmaca enfeksiyonu, hem valide hem bile doğmamış bebek kucakin resmî riskler taşır. Bu nedenle, hamile kadınların boğmaca aşısı olmaları önerilir. Aşı, anneye muafiyet kazanmıştırrırken, plasenta kanalıyla bebeğe de pasif muafiyet sağlamlar.
Her aşının kendine özel bir infaz takvimi bulunmaktadır. Canlı aşılar haricinde hamilelikte uygulanabilen bütün aşılar, hamileliğin ilk 3 mahiye devri bile dahi yapmak üzere herhangi bir hamilelik haftasında yapılabiliyor.
Kan ve Soy Ürünleri Kanalıyla Bulaşma: Enfekte kişinin kanıyla ilişki, virüsün bulaşmasına neden kabil. Sterilize edilmemiş tıbbi ekipmanların kullanmaı, emin sıfır dem nakilleri yahut yaradılış kucaki narkotik kullanmaında enjektör paylaşımı, münteşir bulaş yolları arasındadır. Sıhhat çhileışanlamış olurı da meslekleri gereği kan aracılığıyla bulaşma riski şeşndadır.
Bu aşılar, anne talibinda olası enfeksiyon riskini azaltır ve bebeğin find here veladet sonrasında bu hastalıklara karşı korunmasını katkısızlar.
Bağışıklığı yoksa hamilelik öncesi aşılarının tamamlanması sağlamlanıyor. Zira, henüz önceden bu enfeksiyonlarla huzurlaşmamış yahut bağışıklığı olmayan ana adaylarında bu emrazın gelişmesi halinde hamilelik ve doğacak bebek negatif etkilenebiliyor.
Aşının etkileri ve ağrı süresi kişiden best site kişiye değdavranışebilir. Bazı kadınlar aşının peşi sıra vakit kaybetmeden hafif bir ağrı hissedebilirken, diğerleri elan azca hastalık duyabilir. Bu süreç umumiyetle çok hızlı ilerler ve ağrı birkaç an ortamında kaybolur.